'Ik wil in 1 keer betalen, dan ben ik er vanaf'

Stel, je besluit een zak geld uit te geven aan een nieuwe website. Het is een redelijk kwartaal geweest, dus er is wel wat ruimte om een investering te doen. De website wordt gelanceerd, er is taart, vrolijke gezichten. Dezelfde week volgt de factuur. Even slikken, betalen en je bent er vanaf. Tenminste, dat denk je. Van oudsher betalen wij investeringen graag vooraf volledig af, zodat we er financieel niet meer naar om hoeven te kijken. Is dat wel zo verstandig als het om een investering in je website gaat?

Techniek wordt elke dag ouder

Door technologische ontwikkelingen veroudert de techniek achter je website elke dag. De opkomst van de smartphone en tablet zorgt er bijvoorbeeld voor dat websites zich automatisch moeten kunnen aanpassen aan het schermformaat van een draagbaar apparaat. Dit wordt met een duur woord ‘responsive design’ genoemd. Op dit moment worden nog heel veel websites ‘responsive’ gemaakt, terwijl dit eigenlijk 2 jaar geleden al had gemoeten.

Wie neemt de verantwoordelijkheid op het moment dat de techniek achterloopt? Ben jij dat of het bedrijf dat je website heeft ontwikkeld? En wie betaalt de ontwikkelkosten? Je zult zien dat noodzakelijke wijzigingen aan de techniek altijd komen op het moment dat je net een slecht kwartaal hebt en geen mogelijkheid om te investeren ziet. Nog maar even voor je uitschuiven dan. Met het uitblijven van ontwikkelingen wordt de achterstand alleen maar groter.

Dat moet anders

Bij Plate vinden we daarom dat het anders moet: een ondernemer mag nooit financieel de dupe zijn van technische achterstand of noodzakelijke ontwikkelingen aan zijn website. Er worden al meer dan 15 jaar websites ontwikkeld en techniek is eigenlijk alleen maar duurder geworden. Ondernemers betalen vooraf flinke bedragen voor het op maat bouwen van hun website en krijgen tussentijds geregeld een factuur voor problemen aan de techniek. Je verwacht gezien de razendsnelle ontwikkelingen toch dat techniek steeds betaalbaarder wordt?

zuur gezicht

Veel webbedrijven kiezen ervoor om websites op maat te ontwikkelen. Elk onderdeel wordt speciaal voor jouw website gemaakt, waardoor de kosten flink op kunnen lopen. Let op: een maatwerkwebsite betekent ook onderhoud op maat, met tussentijdse facturen waar je zuur van gaat kijken.

Zelf je site maken?

Wij vinden het niet verstandig dat je vooraf hoge bedragen betaalt voor techniek, die zo snel veroudert. Daarom kiezen wij met Plate voor een oplossing waarbij je een vast bedrag van € 39,- per maand betaalt voor je website en doorlopend automatische updates krijgt van de techniek. Omdat je je website elke maand kunt opzeggen, worden wij gedwongen om doorlopend te ontwikkelen. Als wij namelijk achter de feiten aanlopen, loop jij bij ons weg.

Omdat je geen opstartkosten hebt voor de techniek kun je je geld investeren in goede teksten, foto’s en eventueel video voor je website. Wij denken hierin graag met je mee. Als je zelf een beetje handig bent met programma's als Word en Paint kun je zelf een website met Plate maken en ook nog besparen op opstartkosten.

Heb je vragen over Plate? Bel dan met +31(0)318-640175 of stuur een mailtje naar info@startmetplate.nl


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?