ZZP’er en een website nodig? Maak je site met Plate en bespaar!

Als startende ondernemer sta je voor verschillende belangrijke keuzes en uitdagingen: welke verzekering(en) ga je afsluiten, hoe ga je het doen met huisvesting, wat word je logo en huisstijl, hoe ga je die eerste klanten binnenhalen? En je website? Heb je een site nodig en wie gaat die maken? Je wilt niet teveel geld investeren in een site, omdat je nog niets verdiend hebt en bovendien niet weet of je over een half jaar nog bestaat. Plate biedt jou als ZZP’er een duurzame website, die je zelf kunt maken en waarvoor je geen opstartkosten betaalt.

Wat wil je vertellen?

Misschien denk je wel: ‘zelf een website maken, daar heb ik helemaal geen zin in’. Je zult als startende ondernemer echter zelf moeten nadenken over de producten en diensten, die je gaat aanbieden. Je moet je eigen verkoopverhaal maken, je zult jezelf moeten positioneren bij je doelgroep. Als je hier mee bezig bent, kun je gelijk de vertaalslag maken naar je website, het middel om online met je doelgroep te communiceren. 92% van de mensen zoekt online naar lokale bedrijven. Het is belangrijk om een goed antwoord te hebben als iemand met een zoekvraag op je website komt.

plate_why_logo_golden_cirkle

Wat heb je nodig om je website te maken?

Het kan natuurlijk nooit kwaad om expertise in te roepen. Storytelling is een vak en er zijn mensen, die je daar bij kunnen helpen. Voordat je je website gaat maken, is het goed om te bepalen welke specialismes je daarvoor nodig hebt. Lees ons artikel: Zelf een website maken: wat komt daar bij kijken? Plate koppelt je aan de juiste partners als je dat prettig vindt.

zoekwoorden onderzoek handleiding keywordanalyse

Goede vindbaarheid is een ‘must’

Als je niet gevonden wordt, zul je minder verkopen. Natuurlijk kun je leunen op je netwerk, maar waarom zou je potentiele klanten, die online zoeken naar je producten of diensten, mis willen lopen?

Waar moet je aan denken voor de vindbaarheid van je website?

Kies een goede domeinnaam

Weet je al hoe je bedrijf gaat heten? Het is niet per se nodig dat je domeinnaam ook de naam van je bedrijf bevat. Je kunt er ook voor kiezen om in je domeinnaam te vertellen wat je oplossing is, of welke product of dienst je aanbiedt.

Zet je website in een paar minuten zelf online!

Ben je tevreden met de invulling? Wat houd je dan nog tegen om online te gaan!? Registreer je domeinnaam, vul de automatische incasso in en je website staat live. Vergeet niet om Google Analytics te installeren, zodat je kunt meten wat er op je website gebeurt. Met de inzichten vanuit Analytics kun jij je website namelijk verbeteren en je bezoekers nog beter bedienen. Bekijk in deze video hoe je Google Analytics installeert. Als je echt goed wilt meten, moet je de Webmaster Tools niet vergeten. :-)

google analytics meten bezoekersgedrag

Tip: publiceer gelijk een blog

Om ervoor te zorgen dat je interessant blijft en dat zoekmachines regelmatig je website bezoeken, heeft Plate in je website standaard een blog/nieuwsfunctie zitten. Dit geeft je website een actieve uitstraling. Heb je wat te vertellen? Schrijf er een leuk stukje over op je blog. Het hoeven echt geen lappen tekst te zijn van 300 woorden. Je kunt bijvoorbeeld ook eens kiezen voor een foto met een grappig of prikkelend onderschrift. Probeer continuiteit aan te brengen in de berichten op je website, zo blijf je op de radar.

Blogs over bloggen:

Je leest het al: een website is actief middel om klanten te bereiken. Wij vergelijken het vaak met een winkelpand. Je etalage ziet er toch ook niet het hele jaar hetzelfde uit? Ga lekker met je website aan de slag. Denk niet in problemen, maar in kansen. Als ZZP’er ligt er een wereld voor je open als je de mogelijkheden van het internet benut. Met Plate helpen we je graag op weg om een solide basis neer te zetten.

Wil je vrijblijvend een proefopzet van je website ontvangen met een login om alles naar je eigen wensen aan te passen? Vraag hier je proefwebsite aan

Het wijst zichzelf en is vrij snel op te pakken als je er even de tijd in stopt. ‘What you see is what you get’, dat werkt overzichtelijk en helder.

John van Hal, Boerderij 't Dommeltje


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?