Weg met de webmaster!

Wat is jouw beeld van een webmaster? Als je in Google Afbeeldingen de term 'webmaster' invult, krijg je genoeg plaatjes die het stereotype versterken: hoofdzakelijk mannen, met een bril met te grote glazen, die hun zitvlak slijten op een bureaustoel.

Wikipedia geeft de volgende definitie van een webmaster: “Een webmaster, ook webbeheerder of webmeester genoemd, is de beheerder van een website. Hij of zij maakt de pagina's van een site en onderhoudt ze. Een webmaster is verantwoordelijk voor de oplossing van technische problemen van de site en vaak ook voor de inhoud ervan. Een webmaster heeft doorgaans kennis van HTML en CSS.”

webmaster

Sinds de term 'webmaster' begin jaren '90 werd geintroduceerd, is de webmaster niet meer weg te denken uit de wereld van het web. De meeste bedrijven hebben wel een webmaster, doorgaans weggestopt in een zijvleugel van het kantoor, die de website beheert en mag opdraven als er technische problemen zijn. Sommige bedrijven hebben een dozijn aan webmasters, die honderden websites tegelijkertijd beheren. En dan zijn er ook nog de self-made webmasters die vanaf een stoffige zolderkamer meerdere websites onderhouden.

Arme webmaster

Webmaster zijn is niet makkelijk. Je moet je voorstellen dat een webmaster net de doorbraak heeft in het oplossen van een complex probleem en op dat moment 'gestoord' wordt door een klant die zijn afbeelding of tekstje niet op zijn website kan plaatsen. Bedankt, nu is die arme webmaster uit zijn concentratie. Daar kan die klant natuurlijk helemaal niets aan doen, maar sneu is het wel.

Bij Plate willen we de webmaster een handje helpen. De huidige definitie van een webmaster kan wat ons betreft de prullenbak in. Een webmaster zit helemaal niet te wachten op het plaatsen van teksten en afbeeldingen, die wil lekker met techniek bezig zijn. Daarom moet je vaak zo lang wachten voordat je webmaster je eindelijk geholpen heeft met het plaatsen van een nieuwtje. Jammer, want na 2 weken is het geen nieuws meer. De factuur die je vervolgens krijgt, maakt het allemaal nog zuurder.

Het is geen 1995 meer

Weg met de traditionele webmaster, zegt Plate. Het is geen 1995 meer. Wij hebben een websiteoplossing ontwikkeld waarmee je je nieuwtjes en andere informatie eenvoudig kunt delen, zonder dat je daar een webmaster voor nodig hebt. Je spaart niet alleen geld, maar ook een hoop frustraties uit. Met Plate kun je zelf een website maken.

Wil jij meer vrijheid en plezier om je website te beheren en te verbeteren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Bel met +31(0)318-640175 of stuur een mailtje naar info@startmetplate.nl


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?