Hoe maak ik mijn Instagram-bericht of -profiel zichtbaar op mijn website?

Ben jij actief op Instagram en wil je graag dat de bezoekers van je website op de hoogte blijven van je gave foto’s? Met Plate maak je eenvoudig en snel je Instagram-pagina zichtbaar op je website. Zo kun je bezoekers van je website verleiden om je Instagram-pagina te volgen of berichten te liken. Dit is een laagdrempelige manier om in contact te blijven met je bedrijf.

Hoe zet je een Instagram-bericht op je website?

Maak de code

Ga in je internetbrowser naar de foto of video die je zichtbaar wilt maken, bijvoorbeeld https://www.instagram.com/p/BH2HlSyAb6A

Klik rechtsonderin op de drie bolletjes (zie afbeelding rechts). Klik vervolgens op de tweede optie ‘insluiten’. Klik nu op ‘insluitingscode kopiëren’.

Screen Shot 2016-07-23 at 15.14.17

Importeer de code naar je website

Ga nu in een nieuw tabblad naar de pagina waar je je Instagram-bericht zichtbaar wilt maken. Klik op ‘voeg element toe’ en vervolgens op ‘HTML Code’. Hier haal je het stukje tekst ‘Voeg hier uw HTML code toe’ weg en plak je daar de code die je zojuist hebt gekopieerd. Als je nu op ‘Opslaan’ klikt, staat je bericht op je pagina. Indien nodig sleep je het element naar de kolom waar die moet staan. 

Screen Shot 2016-07-23 at 15.52.04

Hoe maak ik een Instagram-pagina zichtbaar op mijn website?

1. Maak de code

Ga naar https://lightwidget.com/ en vul rechts je gebruikersnaam in. In het geval van Plate is dat ‘startmetplate’, omdat dit na de URL www.instagram.com komt (www.instagram.com/startmetplate). Je kunt vervolgens bepalen hoe het overzicht er uit moet zien. 

 

Screen Shot 2016-07-23 at 15.09.09

Daarna klik je op ‘Preview’ en krijg je aan de linkerkant te zien hoe het overzicht er uit komt te zien. Ben je tevreden? Klik dan op ‘Get code’. Onderaan komt de code te staan, die je volledig selecteert (door dubbel te klikken) en vervolgens kopieert.

Screen Shot 2016-07-23 at 15.09.16

2. Importeer de code naar je website

Open een nieuw tabblad en ga naar de pagina waar je je Instagram-pagina zichtbaar wilt maken. Klik op ‘voeg element toe’ en klik nu op ‘HTML Code’. Hier haal je het stukje tekst ‘Voeg hier uw HTML code toe’ weg en plak je daar de code die je zojuist gekopieerd hebt. Als je nu op ‘Opslaan’ klikt, staat je Instagram-pagina op je pagina. Indien nodig sleep je het element naar de kolom waar die moet staan.


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?