Is LinkedIn Pulse interessant voor mij?

Als je regelmatig blogt en al wat interessante artikelen op je website hebt staan, is het interessant om LinkedIn Pulse eens uit te proberen. In een paar minuten levert dit gegarandeerd lezers op en wellicht zelfs verkeer naar je website en aanvragen. Wat LinkedIn Pulse is en hoe het werkt, ontdek je in deze blog.

Wat is LinkedIn Pulse?

Sinds begin 2014 is het voor leden van LinkedIn mogelijk om zelf artikelen/blogs te publiceren via Linkedin. Dit is iets anders dan een blog delen of liken via LinkedIn, LinkedIn Pulse bied je een omgeving waar je zelf een blog kunt toevoegen. Je schrijft je je artikel of blog dus op een aparte pagina op LinkedIn.

 

LinkedIn-Pulse-icoon

Het grote voordeel van LinkedIn Pulse is dat alle connecties die je hebt een melding krijgen dat jij een nieuw artikel hebt gepubliceerd over een bepaald onderwerp. In tegenstelling tot een artikelen delen of liken zien dus alle contactpersonen dat je ergens iets over geschreven hebt. Spreek de titel je connectie aan? Grote kans dat hij direct klikt op de link en het artikel gaat lezen. Daarnaast verschijnt dit artikel ook op een prominente plek op je profiel, dus zodra iemand op je profiel kijkt ziet hij direct welke content je allemaal geschreven hebt. LinkedIn Pulse is dus een ideale manier om aan je connecties te laten zien dat je een expert bent binnen je vakgebied.

Wanneer is LinkedIn Pulse interessant?

Heb je al meerdere blogs geschreven en gepubliceerd via je website? Dan kun je in een paar klikken de tekst en de plaatjes van deze blogs kopiëren en ze als LinkedIn Pulse-bericht publiceren. Omdat je de content toch al een keer hebt geschreven, hoef je de content alleen maar te kopiëren en opnieuw te publiceren. Wel is het goed om te kijken of de content aansluit bij je doelgroep, die je op LinkedIn aanspreekt. Het bericht wat je deelt moet natuurlijk wel altijd relevant zijn.

Wat je ook kunt doen, is het artikel op je website herschrijven naar een verkorte versie voor LinkedIn. Bij de verkorte versie zet je dan een link naar de volledige versie op je website. Zo kunnen lezers zich op je website verdiepen en eventueel ook de andere artikelen bekijken, die je hebt geschreven.

Aan de slag! Hoe publiceer ik een artikel op Linkedin Pulse?

Overtuigd? Kijk direct bij je blogs op je website welk artikel of onderwerp gedeeld moet worden op LinkedIn. Vervolgens klik je binnen LinkedIn op ‘Publish a Post’ en vul je de titel, tekst en afbeeldingen in. 

73bba806c2e0426ab5d524b56c1d2278

Zorg ervoor dat het bericht er aantrekkelijk uitziet en maak dus gebruik van de mogelijkheden als een quote, diverse kopstijlen en afbeeldingen. Hiernaast zie je een afbeelding van een LinkedIn Pulse-bericht dat op een aantrekkelijke manier gebruik maakt van de verschillende mogelijkheden van het platform.

Ook interessant:

Voor meer artikelen ga naar de categorie Bloggen.

Screen Shot 2016-02-06 at 16.57.24

Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?