4 quicks wins voor je Instagram bedrijfsaccount

Ben jij actief met je bedrijfsaccount op Instagram? Goed bezig! In dit artikel geef ik je 4 tips en tricks om nog meer uit Instagram te halen.

instagram logo plate

1. Zet je account op ‘public’ in plaats van privé

Het lijkt bijna vanzelfsprekend maar ik kom nog steeds bedrijven tegen bij wie je eerst om toestemming moet vragen om hun Instagram bedrijfsprofiel te volgen. Wellicht heb je hier een hele goede reden voor, maar het lijkt mij zinvol om je afbeeldingen aan zoveel mogelijk Instagram-gebruikers te laten zien, zodat je bereik groter is. 

Als er gave afbeeldingen bij zitten, is dit een extra stimulans om je bedrijf te volgen op Instagram.

Private-Account-Instagram-Settings

2. Zeg ‘dankjewel’

Krijg je een compliment of een berichtje onder je Instagram-post, reageer hier dan op met een bedankje. Des te meer conversaties er plaatsvinden onder een bericht, des te meer mensen dit bericht zullen zien omdat het Instagram-algoritme meeweegt hoeveel likes en comments een bericht krijgt. Door zelf alleen al ‘dankjewel’ te zeggen, vergroot je dus de kans op meer zichtbaarheid van je post.

 

Instagram reacties onder bericht

3. Vraag je volgers om hun mening

Het is makkelijk om een foto te plaatsen met een korte beschrijving als ‘dit is een foto van ons nieuwe product’. Maar als je deze beschrijving iets verandert en activerend maakt, bijvoorbeeld ‘Zou jij liever product A of B kiezen?’, roep je volgers op om mee te doen in conversaties rondom jouw product of dienst.

4. Maak foto’s van gezichten

Gezichten doen het goed op Instagram. Uit onderzoek blijkt dat berichten met gezichten van mensen 32% meer kans hebben op een reactie en 38% meer kans hebben op een like. “We zijn van nature aangetrokken tot gezichten”, zeggen de onderzoekers. “We zijn sociale wezens, die andere mensen willen zien. Het zorgt er onder meer voor dat we ons veilig voelen.”

Pieter Versloot Plate Chat

Heb jij uit eigen ervaring tips of quick wins, die wij en/of andere ondernemers kunnen gebruiken? Deel ze hieronder in de comments of deel ze per mail of chat! 


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?