Automatisch je nieuwsbrief versturen met MailChimp

Een goede website is de basis van je marketing, maar een nieuwsbrief is de ruggengraat en de social media zijn de 'buitenboordmotor'. Met de social media kun je mensen naar je website trekken, maar als je het daarbij laat dan zijn ze daarna weer weg. Als je ze echter kunt verleiden zich in te schrijven voor je nieuwsbrief, dan mag je ze mailen en dan vergroot je kans dat ze je klant worden.

Waarom mailen?

Voor mensen je klant worden moeten ze je eerst gevonden hebben: ze moeten je kennen. 'Kennen' alleen is niet genoeg. Ze moeten je daarna ook vertrouwen en aardig vinden.

Om vertrouwen op te bouwen en je aardig te gaan vinden, is contact nodig. De meeste mensen hebben gemiddeld 7 tot 10 contacten nodig om een beslissing te kunnen nemen dat ze je klant willen worden. Voor deze contacten dient je nieuwsbrief en zonder nieuwsbrief is het heel moeilijk en tijdrovend om deze contacten tot stand te brengen.

Wie mag je mailen?

Je mag niet iedereen mailen. Volgens de wetgeving rond e-mailmarketing mag je de volgende groepen mensen wel mailen:

  • je mag je klanten mailen, maar hierbij moet je ze wel het recht van verzet bieden en je moet rekening houden met de levensduur van je product,
  • en je mag mensen mailen van wie je hiervoor toestemming hebt gekregen.

Een checklist waarin je precies kunt lezen wie je wel en wie je niet mag mailen kun je hier downloaden: https://ddma.nl/wp-content/uploads/2012/08/Checklist-Code-E-mail.pdf

In iedere nieuwsbrief die je verstuurt plaats je een afmeldlink zodat iedereen die er geen zin in heeft zich gemakkelijk met een muisklik kan afmelden.

thumbs up

Waarom MailChimp?

Er zijn een heleboel platforms die je kunt gebruiken om te mailen naar grote groepen mensen, maar MailChimp heeft voordelen die niet ieder platform heeft. Die voordelen hebben te maken met de prijzen van MailChimp.

De meeste platforms kosten direct geld, maar MailChimp heeft voor beginners een kosteloze versie. Hier kun je gebruik van maken tot je 2000 abonnees hebt of tot je meer dan 12.000 e-mails per maand wilt gaan versturen of tot je series wilt gaan versturen, net wat het eerste komt.

Dit is erg aantrekkelijk als je net begint en het eens wilt proberen wat MailChimp voor je kan doen.  

mailchimp logo

Handmatig of automatisch?

Je kunt met MailChimp handmatig nieuwsbrieven maken. Je plaatst dan iedere keer een nieuwe tekst die je gaat versturen. Lees hier tips om direct met MailChimp te starten.

Maar het kan ook anders. Ik kan een automatische nieuwsbrief voor je maken.

Makkelijkste nieuwsbrief

Deze automatische nieuwsbrief is de makkelijkste nieuwsbrief die je je maar kunt wensen, want je hoeft niets anders te doen dan een nieuw artikel op je blog plaatsen. De rest gaat vanzelf. MailChimp kijkt even op je blog om te zien of je er iets nieuws op geplaatst hebt en als dat zo is haalt hij de tekst op en hij plaatst 'm in je nieuwsbrief. En daarna verstuurt hij je nieuwsbrief. Als je niets nieuws geplaatst hebt dan doet hij niets. Hij wacht dan gewoon tot de volgende afgesproken verzenddatum en dan kijkt hij weer of je iets geplaatst hebt. 

Deze makkelijkste nieuwsbrief is enorm tijdbesparend en gemakkelijk in het gebruik, maar hij is niet gemakkelijk te maken. Je kunt deze makkelijkste nieuwsbrief door mij laten maken. En omdat dit maar eenmaal hoeft te gebeuren, heb je hier ook slechts eenmalig kosten aan.

Kosten makkelijkste nieuwsbrief

Als je de makkelijkste nieuwsbrief door mij laat maken én me een factuur van Plate laat zien dan krijg je op basis van de factuur van Plate eenmalig 10% korting op de geldende prijs. De gangbare prijs kun je vinden op mijn website

Erkende MailChimp expert

Daarnaast krijg je mogelijk nog een voordeel. Ik ben een erkende MailChimp expert, dat betekent dat MailChimp gecontroleerd heeft of ik het allemaal wel kan. En toen ik het bleek te kunnen heeft MailChimp me een profiel op hun website gegeven. 

Voor jou heeft dit voordeel, want als je een maandabonnement bij MailChimp hebt en mij voor je aan het werk zet, dan hoef je op basis van mijn factuur 3 maanden geen abonnementskosten aan MailChimp te betalen. Dan doen ze maar 1 keer, maar het is toch leuk meegenomen.

Meer over de makkelijkste nieuwsbrief

Als je gebruik wilt maken van dit aanbod, aarzel dan niet maar ga naar mijn website, daar kun je alles lezen over de makkelijkste nieuwsbrief

Judith-de-Vries-gastblog-foto

Functie: Online marketing assistent & MailChimp expert
Plate Partner: Virtueel Present
Over: Ik vind het geweldig om voor elkaar te krijgen om een website van een klein bedrijf bovenaan in de zoekresultaten te krijgen. Daarnaast vind ik het leuk om noodzakelijke marketingactiviteiten zo te stroomlijnen dat ze zowel elkaar versterken en aanvullen als minder tijd kosten.


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?