5 tips voor een leuke, snelle blog

Bloggen, als je dat woord hoort krijg je misschien wel spontaan hoofdpijn of jeuk. Het is niet iets waar je even lekker voor gaat zitten na een lange werkdag. Je bent al geen geweldig schrijver, laat staan dat je inspiratie hebt om een onderwerp te bedenken. Wij helpen je graag een handje met 5 tips voor een leuke, snelle blog.

Als je namelijk elke week je enthousiasme en kennis deelt met bezoekers van je website krijg je meer betrokkenheid op je bedrijf of merk, ga je bezoekers aan je binden en bouw je onderscheidend vermogen op ten opzichte van je concurrenten. Bloggen werkt aanstekelijk.

Tip 1: Denk niet te moeilijk

‘Bloggen’ klinkt heel spannend, maar dat is het niet. Denk in kleine onderwerpen, je schrijft geen wetenschappelijke publicatie. Wat heb je vandaag voor geks meegemaakt, welk probleem heb je opgelost voor een klant, wat vind je van die nieuwe trend in de markt? Schrijf daar een stukje over van 250 - 300 woorden (mag ook langer natuurlijk!).

Blog over dagelijkse praktijk

Tip 2: Deel ook eens een foto of video

Bloggen is meer dan het delen van een platte tekst. Deel eens een grappige of bijzondere foto, of een video die je bent tegengekomen op YouTube en schrijf daar een kort inzicht bij. Wij kennen een klant die niet goed kan schrijven en daarom elke week een videoblog maakt. Schrijven is niet zijn kracht, spreken wel.

Tip 3: Varieer met de vorm

Je hoeft niet altijd 3 of 4 alinea’s tekst te schrijven. Kies ook eens voor een lijstje met bijvoorbeeld 10 tips of een lijstje van je 5 favoriete businessboeken.

Videoblog

Tip 4: Wees authentiek

Een blog moet een afspiegeling zijn van je bedrijf, niet van het reclamebureau dat de tekst heeft geschreven. Een bezoeker weet ook wel dat je geen poeet bent als je overdags de buxushaag snoeit.

Tip 5: Begin gewoon

Je kunt het weken, zelfs maanden voor je uitschuiven of gewoon aan de slag gaan. Als je niets doet laat je echt kansen liggen. Wij zien bij verschillende klanten dat bloggen niet alleen op korte, maar ook op lange termijn meer bezoekers oplevert.

Deel deze tips met ondernemers die ze goed kunnen gebruiken!


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?