Hoe lang duurt het voordat mijn website zichtbaar is in Google?

Als je website klaar is om online te gaan, kun je de pagina’s aanmelden bij Google. De pagina’s worden dan gelijk opgenomen door de zoekmachine en krijgen een plekje in de zoekresultaten. Je hoeft dus niet te wachten!

Om je website aan te melden bij Google kun je de Google Webmaster Tools gebruiken. Als je Google Analytics aan je website hebt toegevoegd, kun je je website aanmelden voor dit hulpprogramma van Google. Ontdek hoe je Google Analytics aan je website toevoegt

Je website aanmelden bij de Webmaster Tools

  • Klik rechtsbovenin op de rode knop ‘Een property toevoegen’. Vervolgens verschijnt er een scherm waar je de URL van je website kunt invullen, bijv. www.startmetplate.nl. Klik op doorgaan.
  • Nu moet je verifieren of je de eigenaar bent van de website. Kies voor ‘Alternatieve methoden’ en dan voor ‘Google Analytics’. Druk vervolgens op ‘Verifieren’.
  • Je krijgt nu de melding dat je website is geverifieerd.
aanmelden webmaster tools google property toevoegen
website verifieren webmaster tools google

Klik door naar de Webmaster Tools. Onder het kopje ‘Crawlen’ zie je de optie ‘Fetchen als Google’, klik daar op. Vervolgens krijg je een scherm te zien waar je de pagina’s voor je website kunt laten opnemen door Google. Voor het indexeren van de Homepage klik je op de rode knop ‘Ophalen en weergeven’. Daarna doe je het voor elke willekeurige pagina door in het veld de extensie achter .nl/ in te vullen, bijv. ‘contact’.

fetchen webmaster tools google

Om te kijken of je pagina daadwerkelijk in Google staat, kun je in Google de zoekopdracht site:www.naamvanjewebsite.nl gebruiken. Je ziet dan welke pagina’s Google van je website heeft opgenomen.

Hoe nuttig vind je deze informatie?