Wat is een heading tag?

Een heading tag gebruik je om structuur aan te brengen in teksten op je pagina’s, zodat bezoekers en zoekmachines snel kunnen zien waar de pagina over gaat. Je herkent de heading tags aan kopjes en tussenkopjes op je pagina’s.

Er zijn in totaal zes heading tags: h1, h2, h3, h4, h5 en h6. De h1 tag is de belangrijkste en is de hoofdkop van een pagina. Je mag de h1 een keer gebruiken, daarom vult Plate hem automatisch voor je in op basis van de titel van je pagina. Je kunt de h1 wel zelf aanpassen. Zorg dat de h1 een pakkende samenvatting geeft van de inhoud van de pagina.

De h2 is na de h1 de belangrijkste tag. Je gebruikt de h2 voor tussenkopjes op je pagina; in de h2 geef je een samenvatting van de belangrijkste inhoud uit de alinea. Je mag de h2 onbeperkt gebruiken. Zet de tekst echter niet vol kopjes, omdat dat weer niet bijdraagt aan de leesbaarheid. Als je binnen de alinea nog een paragraaf schrijft, kun je daar eventueel nog een h3 tag bovenzetten.

Probeer in je heading tags relevante keywords te gebruiken, zodat je doelgroep eerder bij de informatie terecht komt en makkelijk door de content kan navigeren.

In de tekstverwerker van Plate voeg je eenvoudig kopjes toe. Bekijk de video.

Hoe nuttig vind je deze informatie?