Wat is anchor tekst?

Als je op een link klikt, heeft die link een tekstje, zodat jij weet welke inhoud volgt op de pagina of website achter de link. Dit tekstje wordt ook wel anchor tekst of anker tekst genoemd. 

Anchor tekst en SEO

Met een goede anchor tekst geef je bezoekers niet alleen informatie over de webpagina die volgt, maar help je ook zoekmachines aan informatie over die pagina. Hoe zit dat? Het web is met linkjes aan elkaar verbonden. Linkjes zijn belangrijke signalen voor zoekmachines als Google om websites waarde toe te kennen. Krijgt je website veel linkjes van websites met een slechte reputatie, dan heeft dat waarschijnlijk invloed op je vindbaarheid. Andersom geldt dat natuurlijk ook.

Als je linkjes krijgt van andere websites is het zinvol om degene die het linkje gelegd heeft te vragen om een relevante anchor tekst, die al vertelt waar je website over gaat. In de anchor tekst gebruik je dan bijvoorbeeld zoekwoorden, die voor je website of de pagina waar je naar linkt belangrijk zijn, uiteraard zonder te spammen. Gebruik dus geen 'klik hier' of 'meer info' als linktekst. 

Hieronder een voorbeeld hoe het NIET moet:

251b2f89ecbe46abb6c2db67bf8f67d1

Ook voor de linkjes binnen je website (interne links) is het zinvol om logische anchor teksten te gebruiken.

Hoe nuttig vind je deze informatie?