Hoe kun jij online klantreviews in zetten voor je bedrijf?

Ze schieten als paddestoelen uit de grond, websites waar je beoordelingen kunt achterlaten over bedrijven of webwinkels. Geen wonder: 92% van de consumenten leest in 2015 online reviews, tegenover 88% in 2014, blijkt uit recent onderzoek van BrightLocal. Beoordelingen met sterren zijn de nummer 1 factor voor het beoordelen van bedrijven.

Waarschijnlijk heb je wel een pagina met referenties of klantverhalen op je website staan. Af en toe mail je na een project een klant met de vraag om een beoordeling, waarna je die op je referentiepagina plaatst. Dit is waardevolle informatie en het houdt je website dynamisch. Echter, jij bent degene die het plaatst en op je eigen website. Zul je ooit een negatieve ervaring op je website plaatsen? Ik denk het niet.

reviews op je website voorbeeld


Externe reviewsites zijn onpartijdig en de beoordelingen worden door consumenten als betrouwbaar ervaren. Veel reviewwebsites zijn gelinkt met Google, waardoor de sterren in de zoekresultaten verschijnen bij je Google-bedrijfsprofiel of bij je Google-advertentie. Zoekers kunnen aan de hand van de sterren heel snel beoordelen of ze met jou in zee moeten gaan. Positieve reviews zorgen voor een hogere kans op conversie.

Welke websites zijn er voor klantbeoordelingen? 

Hieronder vind je een selectie:

The Feedback Company

Feedbackcompany.nl, opgericht in 2010, is in Nederland een van de bekendste online reviewsystemen. Ze onderscheiden zich met feedbackformulieren met specifieke vragen voor verschillende branches. Met een widget kun je de beoordelingen van je bedrijf op je website weergeven. De beoordelingen worden ook gebruikt door Google. Feedbackcompany.nl heeft pakketten vanaf € 16,- per maand, waarbij je het eerst 30 dagen gratis kunt uitproberen.

Trustpilot

Trustpilot.com is een internationale beoordelingswebsite en is in 2007 opgericht. Trustpilot heeft dezelfde functionaliteiten als The Feedback Company, maar is een stuk duurder. De ‘Lite’-versie kost € 79,- per maand en heeft een proefperiode van 14 dagen.

KiyOh

KiyOh.nl mikt op webshops en is in 2009 begonnen met zijn beoordelingstool. KiyOh heeft veel opties, waaronder meertaligheid en een mogelijkheid om gelijk vanuit je mail te beoordelen. Voor webshops is er een pakket vanaf € 15,90 per maand. Bedrijven zonder webshop betalen vanaf € 29,- per maand.

Custorate

Custorate.nl is een vrij nieuwe beoordelingswebsite en biedt een gratis pakket aan voor bedrijven. Je kunt dan 20 beoordelingen per maand ontvangen. Het instappakket kost € 12,50 per maand. Custorate.nl heeft minder mogelijkheden dan bovengenoemde reviewwebsites.

Alternatieve reviewsites:

Vind jij het belangrijk wat andere klanten over je bedrijf zeggen en denk je dat je je met goede reviews kunt onderscheiden van concurrenten, dan is een account op een reviewwebsite het uitproberen waard.

Zodra je een account hebt aangemaakt en de eerste beoordelingen hebt verzameld, geef je met een widget de reviews eenvoudig op je website weer. Het verschilt per cms-systeem hoe makkelijk dat is. Met Plate gebruik je het HTML-element waar je de code van de reviewwebsite in plakt. Bekijk hoe het HTML-element werkt.

Veel succes met het verzamelen van klantervaringen. Heb je ervaringen met reviewwebsites? Laat hieronder een reactie achter en deel je ervaringen met andere gebruikers.


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?