Overzicht van gratis chatfuncties voor je website

De afgelopen maanden hebben we regelmatig geblogd over chat op je website. Dankzij deze blogs hebben we een stroom vragen gekregen van ondernemers, onze eigen conversie met tientallen procenten weten te verhogen en inzichten gekregen in wat wel en niet werkt als je een chatfunctie gebruikt op je website. Gebruik jij nog geen chat, of wil je switchen? In deze blog krijg je een overzicht van gratis chatfuncties voor je website.

Zopim chat

Ongeveer een jaar geleden zijn we met Zopim gaan experimenteren met chat op onze website. De redenen om voor Zopim te kiezen waren: het grote aantal gebruikers en de smartphone-applicatie, waarmee je een notificatie krijgt op je smartphone als een bezoeker een chatbericht stuurt. Je installeert Zopim vrij eenvoudig, het werkt intuïtief en de koppeling met een app op je smartphone is sterk.  

zopimLogo

Nadeel van Zopim: de beperkte mogelijkheden om de chatapplicatie te stylen. In de betaalde versie zijn hier meer mogelijkheden voor. Je kunt je chat dan persoonlijk maken met je eigen profielfoto bijvoorbeeld. Met de gratis versie van Zopim kregen wij relatief weinig chatsessies met bezoekers. Kijk voor meer informatie op de website van Zopim. Wil je Zopim testen? In deze blog lleggen we uit hoe je Zopim toevoegt aan je website.

Pure chat

Een van onze klanten gebruikt de chatapplicatie Pure Chat. Deze klant is een zorgverlener en klanten delen met regelmaat privacygevoelige informatie via de chat. Na een uitvoerig onderzoek door deze klant is gekozen voor Pure Chat, omdat in de algemene voorwaarden staat dat zij chats versleutelen en niets zullen doen met de informatie.

pure chat logo

Pure Chat biedt een gratis versie, al zul je snel moeten upgraden. Zelf vind ik de mogelijkheden om de chat visueel aantrekkelijk te maken minder sterk dan bijvoorbeeld Drift. Er is veel mogelijk, maar pas bij de betaalde versie en dan is het nog niet heel eenvoudig om aanpassingen te doen voor de gemiddelde gebruiker. 

Drift chat

Na de zomer van 2016 kregen we van een relatie een tip over Drift, een nieuwe start-up. Na een bezoek aan de website van Drift waren we meteen enthousiast en besloten om de de chat van Zopim te vervangen door die van Drift. Dankzij de eenvoudige wizard was de chat in no-time op onze websites geplaatst. Dat er nog geen app voor Android was, namen we even voor lief (inmiddels is die er wel).

We waren verrast door het aantal chatsessies dat we direct kregen, een groot verschil met het beperkte aantal sessies van Zopim. Door een wijziging in de chat door te voeren, kwamen er eind 2016 opeens 500% meer chat-verzoeken binnen, waardoor we pas echt de kracht van een chat op je website en in het bijzonder Drift zagen. In deze blog lees je hoe we 500% meer conversies kregen.

Drift UI chat Plate

De kracht van Drift zit in het laagdrempelige design en de gebruiksvriendelijke uitstraling, waardoor je er als bezoeker sneller gebruik van maakt. Met een welkomsbericht (met eigen profielfoto) kun je je bezoeker teasen om een vraag te stellen. Je kunt het allemaal ervaren binnen de gratis versie.

Wil jij meer weten over Drift en hoe je deze chatfunctie op je website installeert? Lees dan onze blog over Drift chat.

Smartsupp

Je kunt ook Smartsupp gebruiken. Deze chatfunctie heeft een Nederlandse versie wat de installatie erg eenvoudig maakt: binnen 30 seconden had ik deze applicatie werkend op een website.

Smartsupp biedt in de gratis versie aardig wat mogelijkheden om de chat te stylen in je huisstijl met een foto en andere mogelijkheden. De look-and-feel vind ik persoonlijk minder strak dan die van Drift chat.

Lees meer over Smartsupp op de website. 

Smartsupp UI

Pieter Versloot Plate Chat

Mis je een gratis chatapplicatie? Laat het ons weten zodat we een compleet overzicht van chatfuncties voor je website kunnen maken. Heb je een ervaring met een chatfunctie, die je graag met ons wil delen? Laat ‘m achter onder deze blog.


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?