Hoe stel ik de Google Apps mail in op mijn domein?

In dit artikel gaan we ervan uit dat je je hebt aangemeld bij Google Apps for Work, en je het eigendom van je domein hebt geverifieerd. Als dit niet het geval is, lees dan hier hoe je dit moet doen, voordat je verder gaat.

De stap die nu we nu gaan behandelen is 'Gmail installeren'.

Mijn domein wordt beheerd door Plate

Het is helaas nog niet mogelijk om in het Plate dashboard DNS-records toe te voegen of aan te passen op je domein. Neem even contact met ons op en laat weten dat je de Google Apps mail wil instellen voor je domein. Dan zorgen wij zo snel mogelijk dat de records worden geplaatst.

Als de records zijn ingevoerd, klik dan in het Google Dashboard net zo lang op volgende, totdat je alle schermen hebt gehad, en bevestiging ziet dat de MX-records herkend worden door Google. Het kan tot 24 uur duren voordat Google de records herkent.

We houden je op de hoogte over de ontwikkelingen van Plate. Als DNS-records gewijzigd kunnen worden, laten we het weten.

Mijn domein wordt beheerd door een andere partij

1. Als het eigendom van het domein is geverifieerd, is de volgende stap in het stappenplan van aanmelden bij Google Apps for Work 'Gmail Installeren'. Klik hier op.
Hierna verschijnen nog een aantal stappen, daar kun je doorheen lopen door verder te gaan. Klik een aantal keer op 'Volgende' en/of 'Laten we het doen'.

2. Je komt uit op een stap die vraagt MX-records toe te voegen aan het domein. Voeg onderstaande MX-records toe aan de DNS instellingen van je domein.
Dit kan doorgaans in de instellingen in het dashboard van je hostingprovider. Als je niet weet hoe dit moet, neem dan contact op met je hostingprovider en geef onderstaande MX-records door. De provider zal ervoor zorgen dat de records worden toegevoegd.

MX-records zijn DNS-records die regelen welke server het mailverkeer van jouw domein afhandelt. In dit geval zijn dat dus de Google servers. De MX-records hieronder zeggen dus eigenlijk tegen de Google servers dat zij jouw mailverkeer af moeten handelen.

Naam Type Prioriteit Value
mijndomein.nl MX 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM.
mijndomein.nl MX 5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
mijndomein.nl MX 5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
mijndomein.nl MX 10 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
mijndomein.nl MX 10 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM.

3. Ga terug naar het Google Dashboard, en klik op 'Volgende'.
Het kan tot 24 uur duren voordat de MX-records door Google worden herkend. Als dat het geval is, zal het scherm dat aangeven. Je kunt later terugkomen om het nog eens te proberen. Je voortgang in het stappenplan wordt onthouden, dus je hoeft stappen niet nog een keer uit te voeren.

Hoe nuttig vind je deze informatie?