Hoe meld ik mij aan voor Google Apps for Work?

Met Google Apps for Work zet je mailboxen op voor je eigen domein, zodat je met je eigen e-mailadressen kunt mailen: info@jouwdomein.nl bijvoorbeeld. Ook de Google Drive, Kalender en andere Google diensten staan tot je beschikking onder je eigen e-mailadres. 

Plate raadt het gebruik van Google Apps for Work aan. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je je aanmeldt voor Google Apps.

1. Meld je aan bij Google Apps for Work.

2. Vul je gegevens in
Bij 'huidig e-mailadres' vul je niet je nieuwe toekomstige adres in maar een ander e-mailadres, eventueel je privé-adres.

3. In het volgende scherm, vink de optie 'Een domeinnaam gebruiken die ik al heb aangeschaft' aan, en vul het betreffende domein in.

4. In het volgende scherm vul je je gewenste e-mailadres in, plus de andere gevraagde informatie, en klik op 'Accepteren en Registreren'.

5. Nu is je Google Apps account onder je eigen domein aangemaakt.
In principe zijn de Google diensten nu te gebruiken onder de vlag van jouw eigen domein, maar eerst moet nog bevestigd worden dat je de daadwerkelijke eigenaar bent van het domein.

google-apps-aanmelden-1
10ed05fd0d4f4d418f82f80dd918af84

6. Klik in het Google Dashboard op 'Begin met installeren', vervolgens op 'Domein verifiëren'.

7. Kies bij 'Selecteer domeinprovider' voor 'overige', en vervolgens op 'Verificatieproces starten'

8. Vink de optie 'Meta-tag' aan, onder het tabblad 'Alternatieve methoden'

9. De code die verschijnt moet in de <head> van de website geplakt worden. Kopieer de code, en open een nieuw tabblad.

10. Ga naar je website, log in en ga naar bewerkmodus. Ga vervolgens naar Website Instellingen > Technisch en plak de code in het veld 'Code Injectie'
Let op! Het is belangrijk dat de domeinen van je website en die je ingesteld hebt bij Google Apps overeenkomen, en dat dit domein het hoofddomein is van je website! Dit kun je instellen bij Website Instellingen > Domeinenbeheer.

google-apps-aanmelden-4
google-apps-aanmelden-3

11. Ga terug naar het browservenster met het Google Apps Dashboard. In het scherm met de code die je net in je website hebt geplakt, klik je op de knop 'Verifiëren'.
Het kan even duren voordat Google de verandering herkent. Als dat het geval is, zal het venster dit aangeven. Je kunt later terugkomen om het nog eens te proberen.

12. Er zijn nog een aantal stappen te doorlopen. Zolang deze niet afgerond zijn, staat er een zogenaamde 'wizard' (een soort stappenplan) in het Google Dashboard. Als het domein is geverifieerd, klik je in deze wizard op het Google Dashboard op 'Volgende stap', en vervolgens op 'Gmail installeren'

LET OP!

We zijn nog niet klaar. Het eigendom van het domein is nu geverifieerd, maar Google moet nog toestemming krijgen om met het domein mail te kunnen versturen. Dat wordt behandeld in een ander artikel. Klik hieronder op de titel die op jou van toepassing is.

Hoe stel ik Google Apps mail in voor mijn domein? (Mijn domein wordt beheerd door Plate)

Hoe stel ik Google Apps mail in voor mijn domein? (Mijn domein wordt beheerd door een andere partij)

Hoe nuttig vind je deze informatie?