Website of winkelpand?

Kijk eens naar de maandelijkse kosten van je winkel- of kantoorpand. Hoeveel betaal je voor een vierkante meter kale ruimte? En wat gaat er eigenlijk naar je website?

Huurkosten voor een winkel- of kantoorpand kunnen zwaar op je begroting drukken. Gemiddeld lag de huurprijs van kantoorruimte eind 2014 tussen rond de € 10,- per vierkante meter, voor winkelruimte rond de € 12,- per vierkante meter. (bron: http://www.calcasa.nl/media/default/pdf/calcasa_wox_2014k4.pdf) Voor een pand van 100 vierkante meter ben je al snel € 1.000,- per maand kwijt, exclusief bijkomende kosten voor gas, water, licht, internet en telefonie.

Overbodige ruimte

Deze kosten gaan pas echt erg zwaar wegen op het moment dat je afhankelijk bent van de ruimte omdat je producten verkoopt en er door de verschuiving naar online te weinig inloop in je pand is, waardoor je veel minder omzet draait. Daar zit je dan met ruimte die in feite overbodig is en niets oplevert.

In gesprekken met klanten vergelijken wij je website vaak met een winkel- of kantoorpand. Je website is vandaag de plek waar potentiele klanten ‘binnenlopen’ en bestaande klanten op de hoogte blijven van je nieuwste producten, diensten of ontwikkelingen binnen je bedrijf. Wij merken dat ondernemers hun fysieke en hun digitale pand vaak als 2 totaal verschillende ruimtes zien. Als je voor het fysieke pand staat, zie je een strakke gevel en een vrolijke etalage die zojuist is aangevuld met nieuwe artikelen. Loop je naar binnen, dan word je vriendelijk begroet. Bij vragen krijg je keurig antwoord.

Weinig te beleven

Ga je naar het digitale pand dan is het contrast groot. De voorpagina, laten we dat de etalage noemen, ziet er kleurloos uit met foto’s van lage kwaliteit. De invulling is rommelig, waardoor je niet snel genoeg antwoord krijgt op je vragen. Bovendien is de inhoud met korte tekstjes beperkt en getuigt het geheel van weinig beleving. Waar het fysieke pand een en al activiteit uitstraalt, valt er in het digitale pand weinig te beleven.

Hoe komt het toch dat veel websites geen afspiegeling zijn van de werkelijkheid? Bij Plate denken wij dat het enerzijds te maken heeft met de misvatting dat de digitale en fysieke wereld 2 verschillende werelden zijn en anderzijds dat het makkelijker is om producten in je etalage te zetten dan om een afbeelding op je website toe te voegen. Wij geloven dat, als de drempel laag is om informatie op je website te plaatsen en je kennis te delen, ondernemers zelf in staat zijn om digitaal met hun doelgroep te communiceren.

Digitale vierkante meters kosten niets

En weet je wat nou zo mooi is: voor een digitaal pand van Plate betaal je maar een fractie (€ 39,- per maand) van de maandkosten van je fysieke pand. Wil je uitbreiden? Voor onze digitale vierkante meters betaal je geen extra kosten.


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?