Waar zijn we toch allemaal mee bezig?

We delen veel en geven vaak tips voor ondernemers, hoe zij hun Plate-site het beste kunnen inzetten. Maar zijn we ook nog met Plate zelf bezig? Het antwoord op die vraag: zeker! Er zijn een aantal technische ontwikkelingen waar we met Plate mee bezig zijn, die we willen delen.

Developeromgeving

Een grote stap voor Plate is het openstellen van het platform voor ontwikkelaars. Dat betekent dat externe partijen op het Plate-platform mooie websites kunnen maken voor klanten. Dit heeft flink wat voeten in de aarde, want er moet een platform gecreëerd worden, dat van 0 af aan opgebouwd moet worden, maar ook uitvoerig getest. Hier zijn we nu druk mee bezig. 

Verbeteringen gebruikerservaring

Tegelijk met de ontwikkeling van de developeromgeving werken we ook aan verbeteringen van het gebruikersgemak. Plate draait nu al een tijdje, en we hebben veel feedback ontvangen van gebruikers, waarvoor dank. Met deze informatie in het achterhoofd zijn we druk bezig met verbeteringen. Een aantal projecten waar we mee bezig zijn:

  • Verbeteringen in toevoegen van nieuwe inhoudselementen (tekstjes, afbeeldingen, video, etc.);
  • Mogelijkheid voor one-page sites;
  • Tekstbewerkingen 'inline', dus binnen de site-omgeving, en niet in een apart bewerkscherm;
  • Slim dupliceren van inhoud en kolommen;
  • Publiceerfunctie, zodat bewerkingen pas zichtbaar zijn als de pagina is gepubliceerd;
  • Etc.

Onder de motorkap

'Onder de motorkap' van Plate verbetert ook het een en ander. Dat heeft ook te maken met de openstelling voor developers, dat vereist namelijk een andere manier van programmeren. Paar voorbeeldjes: template-bestanden worden toegespitst op Plate zelf in plaats van op de programmeertaal waar Plate in gemaakt is, en Plate-functionaliteit wordt meer buiten de website zelf gehouden. We zullen niet te technisch worden, maar deze ontwikkelingen hangen samen met de developeromgeving. Als je hier meer van wilt weten, mag je gerust even contact opnemen.

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast en zien ernaar uit om de eerste resultaten van deze grote updates te kunnen laten zien. We houden jullie op de hoogte.

Oh, en ben je developer? Laat dan hieronder even je naam en e-mailadres achter, dan houden we je op de hoogte van technische updates en de bèta van de developeromgeving.


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?