Terugblik op TNW 2017

Zoals je misschien wel op onze social media hebt gezien, zijn wij afgelopen week naar The Next Web Conference in Amsterdam geweest. Dit is een groot evenement voor bedrijven en mensen die actief zijn in de technology sector. In twee dagen tijd kwamen er maar liefst ongeveer 15.000 bezoekers naar het Westerpark. Wij sprongen er goed uit met onze truien. Een kort verslag van wat we hebben meegemaakt.

plate hoodies oranje

Dag 1

De eerste dag, 18 mei, begint met de Grand Opening om iets na 10:00 uur in de Gashouder. Na de opening beginnen de sessies en workshops over uiteenlopende thema’s van grote bedrijven in de sector. Als je niets op de agenda hebt staan, kun je bijvoorbeeld wat eten of drinken bij een van de vele foodtrucks, of een rondje lopen door de Exhibition Areas, waar startups zich presenteren.

We vallen goed op in onze oranje hoodies. Geregeld worden we aangesproken en krijgen we de vraag ‘Wat we doen?’. Dat levert leuke gesprekken op en interessante relaties voor Plate. Zo spreken we met de bedenker van WordLift, een tool die helpt bij het verbeteren van de content op je website voor betere vindbaarheid.

tnw 2017 westerpark

Dag 2

Vrijdag 19 mei moeten we vroeg uit de veren om voor 08:00 uur onze stand in te richten in Exhibition Area 1. Onze stand heeft de vorm van een zuil, waarbij wij een kant van de zuil hebben en een andere startup de andere kant van de zuil bezet. Er staat een tafel bij waar we Plate vanaf onze laptops kunnen presenteren. De stand is goed zichtbaar vanaf de entree.

booth plate tnw 2017
gesprekken booth plate.JPG

De oranje hoodies werken als magneten, de hele dag door is het een komen en gaan van bezoekers op de stand. Er zijn zelfs momenten dat er mensen moeten wachten tot we klaar zijn. We krijgen leuke reacties op de demo van hoe Plate straks gaat werken. Het is gaaf om te zien dat zowel onze visie als het concrete product begrepen wordt. Er zijn ook kritische vragen, die ons aan het denken zetten. Bomvol indrukken keren we aan het eind van de middag terug naar ‘de provincie’.

Kun je niet wachten om over te stappen naar de nieuwe versie van Plate? Laat dit dan weten per mail en dan geven we je voorrang in onze planning.


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?