Hoe krijg je zoveel mogelijk bezoekers naar je nieuwe website?

Je wilt een nieuwe website? Met Plate CMS kunnen we je daar natuurlijk geweldig bij helpen. Maar wat als je splinternieuwe site online staat? Hoe zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk mensen je nieuwe site komen bewonderen? In deze blog geef ik je 4 tips om anderen in je feestvreugde te laten delen.

1. Deel je website op social media

Waar zitten je trouwe fans en volgers? Deel je nieuwe website op je Facebook-, Twitter-, en/of LinkedIn-profiel. Zorg dat je bericht minimaal voldoet aan de volgende eisen: een link naar de website, een leuke afbeelding en een korte tekst. Hier geven wij een voorbeeld van een klant van Plate, die wat ons betreft op een leuke manier zijn nieuwe website onder de aandacht heeft gebracht:

Tip: maak een coole mockup van je website - net als die van Bloemsierkunst Sjerp hiernaast - via MagicMockups.com.

Vergeet tenslotte niet om collega’s, vrienden en familie te vragen je bericht te liken of delen. Zo krijg je een groter bereik en een hogere kans op meer websitebezoekers.

2. Stuur een mailing naar al je contactpersonen

Heb je een overzicht van al je klanten, partners of andere relaties waar je geregeld contact mee hebt in een CRM, of een Excel-lijst? Maak een mooie nieuwsbrief op in bijv. Mailchimp, waarin je je nieuwe website lanceert. Geef een korte inleiding op je nieuwe website, zet er wat gave screenshots bij en geef de belangrijkste verbeterpunten weer die je hebt doorgevoerd. Een sterk voorbeeld van een mailing vind je hier

3. Zet een link naar je nieuwe website in je e-mailhandtekening

Hebben de e-mails die je stuurt een handtekening? Zet bij je handtekening een zin ‘Bekijk onze nieuwe website’, of ‘Heb je onze nieuwe website al gezien?’. Als jij of je collega’s dagelijks veel mails sturen, kan dit zomaar voor veel nieuwe bezoekers zorgen.

4. Maak je site zichtbaar op je fysieke locatie

Twee weken geleden was ik bij Bloemsierkunst Sjerp in Rotterdam. Deze ondernemer had net zijn nieuwe website gelanceerd en een mooie mockup gemaakt van zijn website, die hij in een Powerpoint-presentatie laat draaien in zijn winkel. Mensen die zijn winkel bezoeken, weten gelijk dat hij een nieuwe website heeft. Heb je een winkel, showroom of een plek waar klanten komen? Laat dan zien dat je een (nieuwe) website hebt door een touch-display, of een scherm neer te zetten.

 

pexels-photo-213663

In 50% van je tijd je website met Plate beheren?

Ben jij handig met Word, Paint en misschien zelfs Photoshop? Dan kun jij met Plate ook eenvoudig je website beheren. Dit is bijvoorbeeld interessant als je ZZP-er bent en niet teveel kosten wilt maken voor je website. Je kunt als ZZP-er namelijk je website per maand betalen.

Pieter Versloot Plate Chat

Heb jij andere tips of inzichten om vlak na de lancering van je website meer  bezoekers te trekken? Laat het achter in de comments. Als je vragen hebt, mag je mij altijd mailen (pieter@startmetplate.nl) of een berichtje sturen via de chat.


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?