Hoe kun je bezoekers van je website omzetten naar leads?

Op je website is het een komen en gaan van bezoekers. Vergelijk het met een winkelpand waar de hele dag mensen naar binnen- en buiten lopen.

In een winkelpand kun je bezoekers persoonlijk aanspreken en vragen waar ze naar op zoek zijn, op je website spreek je bezoekers aan met relevante informatie, waarmee je ze warm maakt voor een aanvraag of aankoop.

Dat is een lastig proces: bezoekers van je website zijn namelijk snel afgeleid en kunnen ieder moment afhaken. Hoe krijg je die bezoekers dan weer terug in je digitale winkelpand?

Downloadformulier

Om bezoekers zover te krijgen om uiteindelijk klant te worden, heeft Plate in december een nieuwe functie toegevoegd: het downloadformulier. Met een downloadformulier dwing je bezoekers om gegevens achter te laten voordat ze een bestand kunnen downloaden. Je kunt deze functie bijvoorbeeld gebruiken om bezoekers toegang te geven tot een uitgebreid klantverhaal, de volledige technische specificaties van een product, of een brochure. Je krijgt automatisch een mailtje met de gegevens van de bezoeker. Je bezoeker is nu een lead geworden.

Bekijk in de onderstaande hulpvideo hoe je een downloadformulier toevoegt aan je pagina’s:


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?