Officieel: geen HTTPS-website betekent voor Google ‘onveilig’ vanaf 1 juli

Het is officieel: vanaf 1 juli dit jaar gaat Google in zijn populaire browser Chrome websites zonder HTTPS-verbinding markeren als onveilig. We wisten dat deze update er aan zat te komen, dus echt een verrassing is het niet, maar voor jou wel een reden om er NU werk van te maken als je website nog geen SSL-certificaat heeft. 

Google kwam deze week met het bericht via zijn blog.

Waarom is HTTPS belangrijk?

Google Chrome is de meest gebruikte browser van Nederland dus het merendeel van je websitebezoekers ziet zometeen ‘Niet Veilig’ of ‘Onveilig’ naast je URL staan. Dit wekt geen vertrouwen op bij bezoekers van je website. Websites die wel een beveiligde verbinding hebben, krijgen in de adresbalk van Chrome naast de URL een groen slotje en het woord 'Veilig' te zien.

Wat is HTTPS?

Met een HTTPS-verbinding versleutelen websites het verkeer van en naar hun website. Daarmee wordt het lastiger om verkeer af te luisteren. Websitebezoekers die gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden of persoonlijke gegevens, over een onveilige HTTP-verbinding versturen, lopen het risico dat deze gegevens onderschept worden door kwaadwillenden. Meer over HTTPS vind je in dit artikel

HTTPS standaard op iedere website bij Plate

Bij Plate zijn we ons bewust van deze ontwikkelingen en de groeiende vraag naar veilig internet. Zodoende hebben wij deze update in september 2017 doorgevoerd voor alle websites. Heb jij nog geen HTTPS voor je website en ben je op zoek naar een website, die veilig is, altijd up-to-date blijft en ook nog eens heel eenvoudig te beheren is? Neem dan contact met ons op!Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?