Hoe bekijk ik het aantal bezoekers van m'n site op mijn smartphone ?

Wil je makkelijk en snel zien hoeveel bezoekers op je website komen, welke pagina's ze bezoeken, waar ze vandaan komen en nog veel meer gegevens? Door het installeren van Google Analytics op je smartphone heb je op elk moment van de dag inzicht in bezoekersstatistieken. Ontdek hoe je in een handomdraai de gegevens op je smartphone (iOS en Android) bekijkt.

Koppel Google Analytics aan je website

Op je website kun je bij 'Site instellingen' (tandwieltje linksboven) onder het kopje 'Technisch' een Google Analytics ID invullen. Deze code krijg je nadat je je website hebt aangemeld voor Google Analytics. Bekijk de video 'Hoe installeer ik Google Analytics’.

Nog geen Google-account?

Hen je nog geen Google-account? Dan kun je deze registreren via Google Analytics: http://www.google.nl/intl/nl/analytics/. Klik rechtsboven op ‘Account maken’. Vul de gewenste gegevens aan de rechterzijde in en klik op ‘Volgende stap’ . Er wordt nu een verificatiemail gestuurd naar dit mailadres. Klik op de verificatielink in de mail en je Google-account is geactiveerd.  

Verbind je site met je Google Analytics-account

Heb je een eigen account en is Google Analytics al door Plate geïnstalleerd? Mail dan het mailadres van je Google Analytics-account naar info@startmetplate.nl en vermeldt dat je graag toegang wilt krijgen tot de gegevens achter je website. Heb je wel een Google-account maar is Google Analytics nog niet geinstalleerd op je site? Bekijk de video ‘Hoe installeer ik Google Analytics’.

Download de app

Als je de bevestiging hebt gehad dat Plate je website aan je account heeft gekoppeld of als je zelf deze koppeling hebt uitgevoerd, kun je de app downloaden. Ga naar de Appstore of Google Play Store  (op Windows Phone is de app nog niet beschikbaar) en zoek daar naar Google Analytics. Installeer nu de app.

Log in

Daarna log je in met je Google-account (mailadres en wachtwoord) en zie je direct dat de site aan je account is gekoppeld. Je selecteert je website en hebt direct inzicht in het verkeer op je site. 

 

Google Play Store logo

 

Appstore logo

Analyseer je website

De meest essentiële informatie kun je in een paar klikken bekijken. Hieronder zie je de meest belangrijke informatie om regelmatig in de gaten te houden.

1. Klik bovenaan op de datum. Je kunt kiezen uit ‘vandaag’, ‘gisteren’, ‘vorige week’ ‘vorige maand’, maar je kunt ook zelf data voor een specifieke dag bekijken.

2. Zodra je klikt op de dag van je keuze zie je direct hoeveel bezoekers er op die dag op je site waren (in dit voorbeeld 109). Je ziet verder direct uit welke landen deze bezoekers kwamen.

3. Klik op het aantal (in dit geval 109) en ontdek hoeveel unieke bezoekers je in deze periode hebt gehad, hoeveel pagina’s ze hebben bekeken en hoelang ze gemiddeld op de site hebben gezeten.

Screenshot_2015-05-09-14-18-53
Screenshot_2015-05-09-13-53-13
Screenshot_2015-05-09-13-54-17

 4. Als je verder naar beneden scrolt zie je wat het bouncepercentage is en het percentage nieuwe bezoekers ten opzichte van het totale aantal bezoekers.

5. Als je weer terug naar het overzicht gaat, zie je hoe bezoekers op je website komen. Komen ze vooral via Google, via andere sites, of social media?


6. Het blokje ‘gedrag’ laat zien op welke dagen en uren de meeste bezoekers op je website actief zijn. Als je wilt zien welke pagina het meest bekeken wordt, moet je Analytics op je computer openen.

Screenshot_2015-05-09-13-54-21
Screenshot_2015-05-09-13-53-27
Screenshot_2015-05-09-13-54-36

Hoe nuttig vind je deze informatie?