Waarom is een blog- of nieuwspagina zo belangrijk voor je website?

Ben je een specialist in wat je doet? Een echte vakidioot met een bak aan kennis waar je concurrenten jaloers op zijn? De autoriteit die je offline hebt opgebouwd, moet je ook online opbouwen.

Blog om je kennis te delen

Hoe je dat doet? Door kennis te delen, onder meer via een blog- of nieuwsfunctie. Door consequent te laten zien dat je de specialist bent binnen je branche met bruikbare tips, praktijkverhalen en publicaties rond bepaalde thema’s bouw je een onderscheidende positie op.

Stel je voor dat zoekmachines als Google de keuze hebben uit 20 websites binnen dezelfde markt. Welke websites schuiven ze naar voren in de zoekresultaten? Wat denk je? De websites met de meest relevante informatie voor zoekers natuurlijk. Websites die meerwaarde bieden met leuke tips en mooie klantverhalen. Een blog-/nieuwspagina helpt je om je kennis eenvoudig te delen met je doelgroepen.

Nieuwe bezoekers dankzij een blog

De functie trekt ook nieuwe bezoekers aan. We nemen het voorbeeld van een hovenier die op zijn website de diensten ‘tuinontwerp’ en ‘tuinaanleg’ beschrijft. Hij wordt goed gevonden voor deze twee diensten, maar hij wil graag meer bezoekers naar zijn website trekken. Hij besluit om een blog bij te houden met tips om bijvoorbeeld onkruid van het gazon te verwijderen. De zoekmachines schuiven dit artikeltje met tips naar voren zodra zoekers tips zoeken om onkruid te verwijderen. Dit levert hem meer bezoekers op en hij vergroot zijn netwerk.

Wij vergelijken bloggen vaak met het vergroten van de vijver. In de vijver zwemmen allemaal potentiële klanten, maar als je maar drie pagina’s hebt, verklein je je vijver wel heel erg. Hoe meer relevante informatie je biedt, hoe groter je vijver wordt en hoe groter de kans is dat één van de vissen in de vijver hapt.

De tips die je geeft, kun je dankzij de sociale media deelknoppen eenvoudig delen met je netwerk via sociale media. Zo word je vijver nog groter.

Kijk hoe makkelijk je met Plate een nieuwe blog toevoegt:


Is er iets niet duidelijk? Stel hier gerust een vraag:

Hoe nuttig vind je deze informatie?